marți, 9 martie 2010

"A fi?" sau "A nu fi?"

Share
Ma gandeam... 8 Martie, "Ziua Internationala a Femeii"! Nu stiu de ce, dar eu inca imi amintesc aceasta zi purtand eticheta de "Ziua Mamei". Sau voi ati uitat acele poze facute an de an in scoala generala? Sablonul clasic...un carton mare, scris frumos "8 Martie! Ziua mamei! La multi ani!", aparea ca fundal, iar tu in prim plan asezat frumos la catedra (si ea aranjata cu cate un penar mai frumos, o carte, un caiet), in uniforma cu guler si mansete albe, apretate, afisand un zambet larg, mandru de tine pentru surpriza ce o vei face (de parca maica-ta nu stia, parca nu ea platea pentru pozele astea). In fine...amintiri, detalii.

In aceasta minunata zi (pentru femei), la baietii exista urmatoarea intrebare:
"Oare sa-i fac vreun cadou iubitei mele?" (iubita avand undeva pana in 22, 23 de ani)

Am pus acest prag pentru ca dupa gandirea mea, cam de atunci ai putea sa numesti o fata, "femeie". Usor, usor incepe transformarea. Bineinteles ca ele, domnisoarele, asteapta cadouri din toate partile, pentru ca in aceasta zi, si doar in aceasta zi, ele sunt FEMEI.

Dupa DEX:
FEMÉIE, femei, s.f. 1. Persoană adultă de sex feminin; muiere. 2. Persoană de sex feminin căsătorită. ♦ (Pop.; urmat de determinări în genitiv sau de un adjectiv posesiv) Soție, nevastă. [Pr.: -me-ie] – Lat. familia „familie”.

Cu riscul de a dezamagi anumite persoane (de sex feminin), sunt de parere ca multe dintre tinerele pana in 23 de ani, nu sunt sigure nici de faptul daca sunt adulte sau nu, in schimb sunt convinse de maturitatea lor, nu pentru ca ar avea vreo explicatie, ci pur si simplu pentru ca asa au auzit ele ca fetele se maturizeaza mai repede decat baietii. De aici si ideea de "femeie", titlu pe care nu il indeplinesc, dar si-l asuma...macar de 8 Martie.

P.S.: A fi FEMEIE nu inseamna numai flori si cadouri! SCURT! Iar daca le-ai primit, ar fi cazul sa te intrebi: "Oare ce trebuie sa fac pentru ele?" (nu de alta, dar urmeaza si ziua barbatului)

7 comentarii:

Anonim spunea...

P.S.`ul tau -punct ochit,punct lovit...iar in ceea ce priveste "ziua barbatului",te referi la aia de pe 5 mai,nu?! eu alta nu stiu:)

Sighel spunea...

@ Anonim - Mai nou, 5 mai! :D Tot imediat dupa era ceausista, parca sarbatoream ceva pe 9 martie, "44 de pahare"! :P Alegerea e a ta, oricare din cele 2! ;)

Andreeaa spunea...

altă poză nu găseai, nu ? :))

Unknown spunea...

io nu sarbatoresc nici ziua femeii nici ziua barbatului:))io vreau cadouri doar de ziua mea:)))

Anonim spunea...

Ziua de 9 martie este ziua cand se sarbatoresc cei 40 de Mucenici,iar traditia din aceasta zi este ca barbatii sa bea 40 de pahare de vin pentru ca sa fie sanatosi si sa nu se lipeasca bolile
de ei tot anul.Parerea mea este ca barbatii si`au revendicat si autoproclamat aceasta zi,profitand de faptul ca cele 40 de pahare sunt o "povara" pe care doar ei o pot duce.
Deci...mai vb pe 5 mai ;)

Sighel spunea...

@ Andreea - poza sugereaza "buchetul" ...daca ma intlegi! :))))

@ Florinuk - stiu...si daca s-ar putea, ai sarbatori ziua ta in fiecare zi! ;)

@ Anonim - Perfect! Ne intalnim pe ASPIRATZII :D

Unknown spunea...

nu este adevarat[-X...ai fost rau>:p