marți, 9 februarie 2010

Se distrug visele...

Share





Plecand de la "motto-ul": "In orice anotimp avem si iarba si zapada!", din ce in ce mai mult tineri fac abuz de drogurile usoare.


Asa zisele "magazine de vise", "coffe shop-urile", "spice-urile" ofera o gama variata de produse etnobotanice. Mai nou au descoperit si autoritatile efectele pe care le au aceste plante... bineinteles indelung testate de tinerii din toata tara. Si tot in toata tara, aceasi tineri care au testat plantele au ajuns rand pe rand la spitale. Concret nu stie nimeni exact ce sta la baza acestor "mirodenii", nimeni nu stie care planta si ce efecte are, daca pericolul apare de la primul fum sau e necesara o anumita cantitate. Din cate stiu eu...sunt plante normale, stropite, tratate, "tunarite" cu derivati ai AMFETAMINEI.


I: Ce este AMFETAMINA?


R: AMFETAMINA este un drog, medicament care mareste viteza de reactie a corpului. El face ca inima sa lucreze mai repede si pompeaza adrenalina in sistem. Un individ aflat sub influenta amfetaminei este energic, vorbaret,cu pupile dilatate, euforic, atent, sigur pe sine, superior. Folosirea amfetaminelor (prizat, fumat, injectat) pe termen scurt, de cele mai multe ori provoaca dependenta psihologica. Pe termen lung provoaca afectarea vaselor de sange si in special a inimii. Consumatorii care sunt obisnuiti cu doze mari risca sa dezvolte crize de halucinatii, deziluzii si cel mai des intalnita PARANOIA.


Ingrijorator este faptul ca multi dintre noi fac confuzie intre placere si abuz, autodistrugere. De aici si aprobarea unei ordonante de urgenta, care propune inchiderea magazinelor cu un astfel de domeniu de activitate si interzicerea in Romania a drogurilor usoare.


Proiectul de ordin interzice activitatile cu plante, produse vegetale sau substante care induc sau pot induce ideea ca ar putea avea efect similar plantelor, substantelor si cel al preparatelor cu continut stupefiant si psihotrop. De altfel, plantele comercializate in scop etnobotanic vor trebui mai intai autorizate.In plus, actul interzice pe langa importul, comercializare si distribuirea plantelor, produselor si substantelor cu efecte halucinogene, si publicitatea de orice fel, inclusiv prin intermediul internetului.


Ideea e ca Romania vrea pana la 1 Martie sa desfiinteze toate magazinele cu acest specific... noroc ca aveti oamenii vostri, pregatiti sa va aprovizioneze cu de toate!


0 comentarii: