vineri, 26 februarie 2010

Alcooool...70! Inflamabil,desigur!

Share
Viata la tara...tragedie. Nu stiu cine este "creatorul" urmatorului clip, dar ma jur ca a reusit sa expuna intr-un mod super simplu si concret un aspect important din viata taranilor. Clipul semnaleaza o problema destul de grava a comunitatilor rurale, si anume, consumul exagerat de alcool. Si daca nu este alcool, este alcool sanitar.
Acest video este si educativ deoarece ne arata intreg procesul de filtrare a spirtului, cu o identificare precisa atat a lucrurilor de care avem nevoie, cat si a cantitatilor necesare pentru obtinerea "licorii".
A se observa ca se pastraza traditiile... taranul, om credincios, multumeste lui D-zeu pentru apa si alcoolul sanitar.
Un clip romanesc "pur sange", adevarat 100%, realizat si pentru a fi difuzat international (vezi subtitrarea), ar fi reusit cu siguranta sa atraga adepti daca ar fi fost difuzat si pe TVR (cel mai raspandit canal in satele romanesti), deoarece sunt convins ca nu ar fi fost luat ca un semnal de alarma, ci ca pe o campanie de sustinere si promovare a metodei de filtrat spirtul.



Nu pot sa inchei fara sa punctez faptul ca la oras, consumatorii sunt mai rafinati. Au alte tabieturi, adevarate pasiuni chiar; printre ifose si smardoiala (cele mai intalnite aspecte ale betivilor de oras), urmatoarea in top este condusul sub influenta alcoolului. Si ca sa fiu pe subiect, rog a se viziona urmatorul clip. De punctat faptul ca brailenii nu sunt mai prejos.



Pe cat de amuzant, pe atat de tragic!

1 comentarii:

Anonim spunea...

romanii astia..dupa ce ca n-au bani sa treaca strada mai au chef si de bautura!!vai de capu' si de zilele noastre!!e grav...


momix